in Cykling

Nokia Sportstracker – en rolig liten leksak

I min Nokia N95 så har jag laddat hem Nokia Sportstracker. Det drar jag igång på mina cykelturer, så har jag lite att pyssla med när jag kommer hem. För programmet loggar nämligen mina rundor via den inbyggda gpsen.

Det är så otroligt roligt för en pryltok som mig. En markerad bana på en karta, tillsammans med de foton och eventuella videofilmer som görs på våra cykelturer är så oerhört roligt att pyssla med under eftersvettningarna.

Från Nokia Sportstracker kan jag exportera kartan och lägga in den i Google Maps. Och där kan jag dela med mig av kartor, integrera kartor i bloggen eller liknande. Underbart!

Sen kan jag ju positionera alla fotografier geografiskt också, på Flickr. Och länka till dem via min Googlekarta. Och likaså med filmerna.

Nu har jag varit dålig på att filma de senaste rundorna (jag måste byta batterier i kameran), men bilder och kartor har jag fått fram i alla fall.

Här är de senaste rundorna vi kört:

31 augusti 2008

7 september 2008

11 september 2008

13 september 2008

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Write a Comment

Comment

 1. Jag kör också Sportstracker på min 6110 Navigator (se exempel på mina rundor på min blogg!) men saknar några funktioner:

  1) Bättre möjligheter som ”träningsdagbok”. Per runda kan man exportera detaljerna i flera bra format, men det finns bara möjlighet att titta på några få sammanställda statistikuppgifter(totalt antal km/minuter per år, månad, vecka). Skulle vilja kunna tanka ut all statistik som en fil.

  2) För att lägga in en aktivitet i efterhand (alltså utan rutt-information) måste man nu starta en gps-plottning, stoppa den, gå in i kalendern, hitta aktiviteten och ändra tid, sträcka, namn osv. Borde gå att lösa smidigare. Jag vill tex lägga in min jobbpendling i träningsdagboken men har inget behov att gps-plotta varenda tur genom stan.

  3) Viss information vore kul att få med ut i xml-informationen till Google Earth, total sträcka, snitthastighet per enskild km, stigningsmeter, största lutning över x meter (fast gps:en ljuger ju rätt friskt när det gäller höjdmätning…)

  Ska vi mailbomba Nokia och be om en uppgraderad version? :)

 2. 1) Ja, en träningsdagbok vore coolt. Jag exporterar allt till Google Maps och så låter jag varje rundas info ligga där. En sammanställning vore ju kul.

  2) Okej, så att bara säga ”idag körde jag samma runda som igår” och Sportstracker gör +1 på antal rundor. Typ..

  3) Ja, det vore grymt! Inte ens tänkt på import till Google Earth faktiskt… Men det är klart det vore grymt!

 3. Hejsan…

  Har nyss installerat programmet, o har inte testat det ännu, dock har ja varit så jäkla inne på skaffa en gps klocka som mäter puls plus allt det där ni redan har skrivit i era inlägg…

  Dock fattar jag inte riktigt hur detta program funkar…

  Om någon vill får ni gärna snacka lite me mig på msn, macaai@hotmail.com eller bara dra iväg ett mail vore nice oxå, så man får veta lite mer om hur detta program funkar…