in Teknik

Internetdelning med iPhone 3.0 och Tele2

Uppdatering: Detta fungerar återigen med iPhone OS 3.1.3. Däremot fungerar det inte i versionerna mellan 3.0 och 3.1.3. Så har du den senaste uppdateringen för din iPhone fungerar internetdelning med Tele2 återigen. Tack @voxpelli för informationen.

För en dryg vecka sen uppgraderade jag till iPhone OS 3.0. Det är den senaste versionen av mjukvaran till världens bästa telefon. Och med version 3.0 tillkommer stabilitet och en hel del nya funktioner. Bland annat MMS och internetdelning. Med internetdelning kan du använda din iPhone som ett modem till datorn, antingen via USB eller via Bluetooth (trådlöst).

Eftersom jag har Tele2 som operatör och varit nöjd med det i många herrans år så fanns inte riktigt alternativet att byta operatör till Telia eller Telenor för att få en iPhone, så jag såg till att få tag på en olåst iPhone 3G från Italien. Tyvärr får jag då problem med MMS och Internetdelning eftersom Tele2 inte är en officiell operatör.

Men självklart finns det smartskallar därute som löser problem av den här typen. Så här om dagen googlade jag på mitt problem och hittade en tråd på Bloggy.

I den tråden fanns all information jag behövde för att få allt att fungera med Tele2. Det var så här jag gjorde:

  • 1. Laddade hem http://dev.fb.se/tele2_se.mobileconfig till min dator
  • 2. Mailade filen till mig själv och öppnade mailet i telefonen
  • 3. Klickade på den bifogade filen
  • 4. Installerade
  • 5. Startade om telefonen

Det var allt! Efter omstart så parkopplade jag telefonen med min Macbook och det fungerade finfint. Däremot hade jag problem med att göra samma sak med min Macbook Air, men det ska tydligen vara åtgärdat i och med senaste uppdateringen av Bluetooth-mjukvaran till datorn. Däremot sägs det att samma programvara gör att det slutar fungera på Macbooks, så jag kommer bara att uppdatera min Macbook Air, inte min Macbook.

bild5bild Klicka på bilderna för att förstora dem. Bilderna förklarar steg två, tre och fyra.

Har du några frågor, skriv en kommentar.

För dig som har Tre, följ guiden hos Mobilfeber. Den är, om möjligt, ännu enklare.