in Bloggande, Teknik

Märk dina bloggposter med en geografisk position, del 3

Då rundar vi av det här med geopositionerade bloggposter genom att konstatera att allt fungerar precis som det ska. Bloggposten positioneras utefter den position du angett i Brightkite. Däremot verkar det som att den plug-in vi modifierat inte läser in informationen från Brightkite så ofta, för det tog närmare 30 minuter innan bloggen läste in min nuvarande position.

Förhoppningsvis går det att snabba upp, men jag har inte en susning om hur man gör det. Vill du testa att få en geografisk position knuten till dina blogginlägg behöver du bara följa denna enkla guide.

  • Skaffa ett konto på Brightkite
  • Ladda hem WP Brightkite, installera och aktivera den.
  • Byt ut filen wp-brightkite.php mot denna fil
  • Placera ut bkite_get_saved_location(); där du vill att din position ska skrivas ut

Jag har valt att placera ut den geografiska positionen precis under bloggpostens rubrik, men det går lika bra att placera ut den var som helst.

20090724-8qrmabmb69myr1yi3mxqu32byeHar du frågor, skriv en kommentar, men jag lämnar inga garantier på att du får det att funka. Du gör detta på egen risk. Det är möjligt att det kommer en officiell version bland alla andra plug-ins på WordPress.org, i sådana fall skriver jag om det igen. Ett stort tack till Anton som tog sig tid att hjälpa mig med detta.