in Bloggande, Teknik

Nästa plug-in: Dagens bildskörd från Flickr

Nu när problemet med att ge dina bloggposter en geografisk position är löst så börjar jag direkt att fundera på nästa. Vore det inte trevligt att, per automatik, samla in de fotografier du tagit under dagen och laddat upp på Flickr och placera dem i ett inlägg? För sig själva eller som en del av en bloggpost.

Alla förutsättningar finns ju där, det ska bara programmeras. Alla bloggposter har ju en datummarkering, och Flickr har en sortering som baseras just på när fotografiet är taget. Adressen till alla mina bilder tagna ett visst datum på Flickr ser ut så här:

http://www.flickr.com/photos/niklasjakobsen/archives/date-taken/2009/07/08/

Den adressen visar alla bilder jag tog den åttonde juli i år. Och om man då skulle kunna hämta in samtliga bilder och presentera dem på något snyggt sätt i en bloggpost skulle jag bli himla glad. För det är ofta det här med att ladda upp och sortera på flera platser som hindrar mig från att göra det. Jag hade mycket hellre bara lagt in en kodsnutt eller ett kommando för att, just i detta inlägg, få alla dagens bilder presenterade.

Har vi något WordPress-proffs där ute som är sugen på att sätta tänderna i det? Låter det över huvud taget som en bra idé? Säg vad ni tycker i kommentarerna.

Write a Comment

Comment

 1. Vad du kan göra är att du installerar pluginen Flickr mini gallery från http://www.felipesk.com/flickr-mini-gallery/

  Ändra if-satsen på rad 88 och framåt i filen flickr_mini_gallery.php till följande: http://pastie.org/558343

  Nu kan du skapa ett inlägg med dagens flickr-bilder genom tex:
  [miniflickr user_id=”24388574@N00″]Sorry, kräver Javascript.[/miniflickr]

  Ändrar du publicerings-datum så ändras även bilderna till den dagen.

 2. Härligt, det verkar vara precis vad jag vill ha! Och enkelt verkar det vara också. Jag har installerat plug-inen och ändrat if-satsen, men jag får det bannemig inte att fungera. Laddade även upp en bild idag för att ha någonting att testa med.

  Jag skrev in [miniflickr sort=”relevance” user_id=”24388574@N00″] i inlägget, men inget visas. Är det någon annan plug-in jag saknar eller vad tror du? Det syns varken vid förhandsgranskning eller publicering…

 3. Märkte att den verkar krocka om man har lightbox pluginen installerad. Prova med att deaktivera den.

 4. Jag hade liknande problem innan jag fick det å lira. Den skrev ut div-taggen, men javascriptet – där all intelligens ligger – genererade ingen kod.

  Nämnde nog fel innan. Det var Lightview som ställde till det för mig. Vet inte ens varför jag hade det på då det verkar vara nåt gammalt skräp som inte supporteras längre.

  Hursomhelst så har jag felsökt lite och det verkar som att den inte gillar noConflict som används i Thematic. Nu är mina javascript-kunskaper väldigt ringrostiga, men eventuellt skulle du kunna byta ut hela miniflickr.js mot http://pastie.org/559931

  Det verkar inte vara ett helt robust plugin trots allt.

 5. Underbart, din miniflickr.js funkar ju kalas. Den löste problemet! Ett stort jättetack för att du tog dig tid och fixade detta!

 6. Underbart, din miniflickr.js funkar ju kalas. Den löste problemet! Ett stort jättetack för att du tog dig tid och fixade detta!