in Bloggande, Teknik

Nästa plug-in: Dagens bildskörd från Flickr

Nu när problemet med att ge dina bloggposter en geografisk position är löst så börjar jag direkt att fundera på nästa. Vore det inte trevligt att, per automatik, samla in de fotografier du tagit under dagen och laddat upp på Flickr och placera dem i ett inlägg? För sig själva eller som en del av en bloggpost.

Alla förutsättningar finns ju där, det ska bara programmeras. Alla bloggposter har ju en datummarkering, och Flickr har en sortering som baseras just på när fotografiet är taget. Adressen till alla mina bilder tagna ett visst datum på Flickr ser ut så här:

http://www.flickr.com/photos/niklasjakobsen/archives/date-taken/2009/07/08/

Den adressen visar alla bilder jag tog den åttonde juli i år. Och om man då skulle kunna hämta in samtliga bilder och presentera dem på något snyggt sätt i en bloggpost skulle jag bli himla glad. För det är ofta det här med att ladda upp och sortera på flera platser som hindrar mig från att göra det. Jag hade mycket hellre bara lagt in en kodsnutt eller ett kommando för att, just i detta inlägg, få alla dagens bilder presenterade.

Har vi något WordPress-proffs där ute som är sugen på att sätta tänderna i det? Låter det över huvud taget som en bra idé? Säg vad ni tycker i kommentarerna.