in Bloggande, Teknik

Har du koll på hastigheten?

Tidigare i veckan bytte jag tema här på bloggen, som ni som besöker den förhoppningsvis ser. När jag publicerade den nya designen gick jag ut via Twitter för att få in lite feedback.

Då var det många som påpekade att sidan var vansinnigt seg, och det är någonting jag också lagt märke till. Jag har använt WP Super Cache för att snabba upp det hela, men antagligen har jag inte gjort rätt med inställningarna. För enligt Google Webmaster Tools tog en genomsnittlig laddning av en sida på den här webbplatsen hela 11 sekunder att ladda! 11 sekunder är oerhört lång tid.

Tillbaka till WP Super Cache
Efter ett tips på Twitter gick jag över till W3 Total Cache, men inte heller det fick jag att fungera vidare bra. Jag blev besviken och twittrade om att jag slängt ut Disqus, optimerat css-filer och bytt tillbaka till WP Super Cache, och äntligen upplevt en marginell skillnad i laddningstid. Nu var jag nere på 5-6 sekunder och kände mig rätt nöjd.

W3 Total Cache med rätt inställningar
Via Twitter fick jag kontakt med w3edge, som jag gissar ligger bakom W3 Total Cache, och han förklarade för mig hur jag skulle göra med inställningarna för att få upp farten. Så, jag gick tillbaka till W3 Total Cache och gjorde de inställningar han tipsade om. Då jäklar, då blev det fart. Nu laddar sidan sekundsnabbt och allt flyter på som det ska. Det handlade alltså om att köra cachen av sidor under Disk(Enhanced) istället för under Disk.

Så nu sitter jag här och väntar på att Google Webmaster Tools ska göra nästa indexering så att jag får se hur snabbt det går nu.