in Teknik

Ett kärt återseende av Jaiku och bubblan

Igår kväll hände någonting speciellt. Jaiku började leva. Folk gick från Twitter till Jaiku, eller snarare adderade Jaiku till sitt användande.

Jaiku är ju den mikroblogg som jag, och många med mig, anser vara den absolut bästa. Och detta tack vare enkelheten med att varje post går att kommentera och posten tillsammans med dess kommentarer samlas i en tråd. Det gör att det blir lättare att överskåda och lättare att komma ikapp om man missat någonting.

Det är långt ifrån lika välanvänt som Twitter, men det finns en passion hos Jaikus användare som saknas på Twitter. Twitteranvändarna verkar inte gilla Twitter utan är där bara för att alla andra är där.

Så tesen om att verktyget inte spelar lika stor roll som det gör att finnas där människorna finns stämmer inte helt när det gäller Jaiku. För där finns inte alla människor, inte ens alla de som fanns där för något år sen.

Jag har varit dålig på att återkomma till Jaiku, trots ett par försök. Men nu så. Tredje gången gillt heter det ju, och Jaiku har idag varit en lika självklar flik som Facebook och Twitter.