in Bloggande, Jobb

När man inte tänker längre än näsan räcker 2.0

I natt drabbades nanoblogg.se av en attack av det ofarligare slaget. Men det skapade ändå oro och förvirring hos användarna.

För drygt ett år sen byggde jag nanoblogg.se som mottogs väl av en hel del människor. Idag är äver 1700 medlemmar och det postas en hel del varje dag. Men i natt så var det någon som, vid 602 olika tillfällen inom en kvart, försökte roffa åt sig lösenord för ett tjugotal användare.

Personen fick inte tag på några lösenord, men däremot oroade och störde personen ungefär 20 medlemmar. Inte nog med att det oroade 20 medlemmar i onödan, det skapade också en massa oro och extrajobb för mig och Peter, som snällt hjälper mig med lite trixigare saker.

Efter att Peter kollat igenom serverloggarna fick vi fram ett ip-nummer som vi spårade till en ISP (internetleverantör) och nu har jag möjligheten att maila all info till dem så att de kan skicka ut en varning till användaren.

Däremot fick jag ungefär samtidigt tips via Twitter på en person, och denna personen erkände strax innan lunch att det var han som stod bakom attacken. Just nu väntar jag på en ursäkt och en förklaring från honom. Och inkommer inte det så går ärendet vidare. Ger han mig en vettig förklaring och en ursäkt är jag däremot villig att släppa det.

Jag skulle vilja veta hur han tycker att jag ska agera, och varför. Sen skulle jag även vilja veta hur han kan tycka det är värt att dra någon annan person i smutsen genom att ge sig på någonting sånt här.

Det som har hänt är att folk blir oroliga och kanske slutar använda nanoblogg.se, att folk kanske tycker att jag byggt någonting dåligt och att det skrivs negativa poster om sajten. Jag försöker vara så snabb som möjligt och kommentera de poster jag hittar i bloggosfären, på mikrobloggar och på nanoblogg. Det jag säger är att man inte har någonting att oroa sig över, och att vi spårat fram ip-numret.

Är du drabbad så får du gärna maila mig på niklas @ niklasjakobsen . se, men du har inget att oroa dig för. Ditt konto är lika säkert idag som det var igår.