in Teknik

Playtjänsterna revolutionerar

För bara någon dag sedan kom SVT Play till iPhone. TV4 Play har funnits i några veckor. Och det är verkligen två revolutionerande applikationer, de förändrar allt.

I natt hade jag svårt att sova, jag vaknade klockan fem och kände mig hyperpigg. Jag visste att jag skulle bli trött igen om ett tag, så jag ville ligga kvar i sängen. Men jag ville inte bara ligga och vrida och vända på mig i väntan på att jag skulle somna igen, och tända kunde jag inte för Malin låg och sov.

Då startade jag SVT Play på min iPhone och såg OS-invigningen. Live. Förstår ni hur viktigt och revolutionerande det är? Att kunna sitta och titta på OS-invigningen live i din mobiltelefon är fantastiskt! Mitt i natten, var som helst ifrån där jag har mottagning på mobilen kan jag ta del av ett live-event från Vancouver, Kanada.

Att se K.D Lang framföra Leonard Cohens Hallelujah på min lilla mobiltelefon, live, gav mig rysningar av flera anledningar. Dels var hennes framförande sagolikt, och sen var det alldeles fantastiskt att inte vara beroende av en tv kopplad till tv-nätet för att se någonting direktsänt.

Så har du en iPhone, se till att ladda ner de här två applikationerna – de är verkligen fantastiska!

PS. Är inte K.D Lang lite lika Chandler i Vänner? DS.

Write a Comment

Comment

12 Comments

 1. Jag instämmer i hyllningen till SVT Play och passar på att påminna om att tjänsten funnits till alla andra mobiltelefoner utom Iphone sedan ett par månader.

 2. ”hur ställer sig dĂĽ fĂśretag som Sats till att de anställda har mobiltelefoner med internetsurf och mĂśjlighet till “okynnespratande”?” – Lena Nordin berättade i TV4-soffan att de anställda inte fĂĽr lov att ha mobiltelefonerna igĂĽng heller. Ja, jisses.Besvara :Citera

  This comment was originally posted on Same Same But Different

 3. Utveckla gärna dina tankar om webbens solidifiering. FÜr SvD.se ser vi att büde direkttrafik och hänvisningstrafik (dvs frün andra sajter) Ükar i ungefär samma takt. Münga nyhetssajter gür som tüget just nu och jag tror mer det handlar om fortsatt tillväxt i människors nätmedvetenhet. Nyheterna händer pü nätet och det är dit man gür. Vissa tar del av sü münga sajter som mÜjligt. Andra väljer det varumärke han/hon har mest fÜrtroende fÜr.Besvara :Citera

  This comment was originally posted on Same Same But Different

 4. Där i gränslandet tror jag det finns intressanta nyckeltal fĂśr hur framgĂĽngsrika webbstrategierna är – hur mĂĽnga konverteringar sker frĂĽn sĂśkmotortrafik till hänvisningstrafik till direkttrafik?

  Ni tittar fĂśrstĂĽs mycket noga pĂĽ detta – fĂĽr man tigga om gästpostning till SSBD pĂĽ detta ämne, mĂśjligen? Mejla mig eller Sofia, sĂĽ fixar vi! :)Besvara :Citera

  This comment was originally posted on Same Same But Different

 5. @Ola Henriksson – Jag tycker du beskriver det jag menar bra. Det är en fĂśrändring i hur vi beter oss, bĂĽde i hur vi själva sĂśker och hittar, men ocksĂĽ (vilket är nära sammanvävt) med hur vi refererar varandra vidare.

  Min analys är süledes att fÜrklaringen bakom besÜkssiffrorna inte bara har att gÜra med att det redaktionella innehüllet har blivit bättre, utan att det snarast handlar om att det är vüra beteenden som fÜrändras.

  Det skulle ju även fÜrklara varfÜr münga nyhetssajter gür som tüget just nu tänker jag, detta dü det ju inte verkar lika troligt att det skulle ha skett nügot sorts iterativt kaninskutt fÜr den webbjournalistiska kvaliteten som helhet.

  DärfĂśr tror jag ocksĂĽ att det är viktigt att jobba ännu mer med Twingly-liknande “ge-tillbaka” strategier, fĂśr att gĂśra sig till en del av den kladdiga spindelväven av länkar som det sociala ekosystemet pĂĽ webben utgĂśrs av.

  FÜr jag tror det är viktigt att INTE skilja pü äpplen och päron i de här sammanhangen; bara fÜr att en stor andel skriver in svd.se i sina webbläsare fÜr att gü direkt till sajten, sü für man inte glÜmma att münga av dessa människor sannolikt inte hade gjort det om de inte hade skapat sig det nätbeteendet genom att ha ramlat in pü sajten och fütt värde tills dess att beteendet satt sig.

  Jag tror även att det är viktigt att lyfta sambandet mellan direkttrafik och mülsidans fÜrmüga att vara hub vidare mot mer relevant innehüll. Vad jag menar är alltsü att direkttrafik inte är ett kvitto pü journalistisk kvalitet, utan att det lika gärna kan vara en indikation pü att sajten är en bra hub ut mot icke kontrollerat innehüll.

  När det gäller hänvisningstrafik sĂĽ har ju det ett SEO-värde fĂśrstĂĽs, men det stora värdet fĂśr svd.se kanske är att hänvisningarna fungerar som vanebildare, beteendeskapare. Där i gränslandet tror jag det finns intressanta nyckeltal fĂśr hur framgĂĽngsrika webbstrategierna är – hur mĂĽnga konverteringar sker frĂĽn sĂśkmotortrafik till hänvisningstrafik till direkttrafik?

  Ni tittar fĂśrstĂĽs mycket noga pĂĽ detta – fĂĽr man tigga om gästpostning till SSBD pĂĽ detta ämne, mĂśjligen? Mejla mig eller Sofia, sĂĽ fixar vi! :)Besvara :Citera

  This comment was originally posted on Same Same But Different

 6. “Det är nog inte lönt att försöka kategorisera vår tids utveckling som vare sig ond eller god, utan som i alla tider lägga kraften på att anpassa sig.”

  Vilken nonchalant, föraktfull liten människohatande uppmaning. Och vilket trams därtill.

  Det vore långt mer passande om vi la “kraften” på att inte foga oss till precis varje påfund utan faktiskt tog oss tiden att just analysera gott, ont, snabbt, långsamt och förstå innebörden för samhälle och medborgare. För varje sak vi ändrar har konsekvenser för något annat. Teknologiblinda cykloper tvingas konstatera i efterhand vad de sagt ja till.

  “Anpassa dig” är ett farligt, huvudlöst budskap. Eller bara en osedvanligt illa formulerad uppmaning.Besvara :Citera

  This comment was originally posted on Same Same But Different

 7. @Paulie Hansson – Läser det här först nu, hade missat att prenumerera på kommentarerna.

  Så, om företag och myndigheter sätter sig ned och funderar över om det här med sociala medier egentligen är något att ha, och efter många om och men kommer fram till att det känns som en “ondskefull” utveckling, då kan de alltså kollektivt ställa sig utanför, menar du? Och det skulle vara “humanistiskt”?

  Det är ju som att vägra flytta sig för lastbilen eftersom den kör mot rött.Besvara :Citera

  This comment was originally posted on Same Same But Different