in Notis, Teknik

Tele2, nu officiell opertör för iPhone

Det har sedan några dagar tillbaka varit klart att även Tele2 kommer sälja iPhone i och med version fyra av telefonen. Idag hände ytterligare något på temat.

Tidigare i veckan blev det klart att även Tele2 kommer erbjuda iPhone 4 till sina kunder. Tidigare har Telia, Telenor, Tre och Halebop varit de operatörer som haft iPhonen i sitt sortiment, och har du haft Tele2 och inte varit sugen på att byta operatör har ditt bästa alternativ varit att köpa en olåst telefon i något av de länder som erbjudit detta tidigare, eller jailbreakat den.

Jag har varit en av dem, jag har haft Tele2 som operatör under i stort sett hela mitt mobila liv. Min första iPhone kom från USA, och den var jag tvungen att jailbreaka. Men min 3G och min 3GS kommer båda från Italien, ett land som såld olåsta iPhones. Därmed har Tele2 fungerat out of the box med dessa telefoner.

Dock har det varit lite si och så med full funktionalitet. Stöd för bland annat internetdelning har kommit och gått när jag använt Tele2 som operatör. Även operatörsnamnet har SWEDEN 3G, Telia eller S COMVIQ.

Idag hände då något. Jag fick ett meddelande om att det fanns nya nätverksinställningar att hämta, och sedan dess så har operatörsnamnet varit Tele2 och internetdelning är återigen tillgängligt.

Så, från och med idag kan man nog räkna Tele2 som en officiell operatör med fullt stöd för iPhonens alla funktioner. Äntligen!

Jag funderar dock starkt på att byta till Telenor i alla fall. Tankar på det?