in Jobb

Mitt kontor

Efter alldeles för många månader hemma i soffan och med ett par mer eller mindre lyckade försök till att hyra in mig på ett kontor så skaffade jag i slutet av 2011 en egen kontorslokal.

Jag fick hjälp av en bekant, som är arkitekt, att rita om det oerhört trista och mörka rummet till någonting snyggt, ljust och mysigt. Hon lyckades över förväntan. Nu sitter jag i ett rum som har 40 cm extra takhöjd (innertaket som satt här innan plockades ner), vita släta väggar i kontorsdelen och ett mörkgrått slitstarkt golv. Eftersom kontoret bara består av ett rum så byggdes två halvväggar upp, för att separera kontorsdelen från köket och förrådet samt toaletten. Allt bakom dessa väggar är svartmålad, så att det blir en tydlig gräns mellan kontor och resten. Effekten är oerhört kraftfull.

Jag trivs väldigt bra på mitt kontor, det är bara administrationen kring det som är jobbigt. Men än så länge är den värt besväret. För att ha ett kontor att sitta på, dit kunder och vänner kan komma, är fantastiskt.

Just nu är jag här själv, mina två hyresgäster har inte kommit än, och den tystnaden och det lugn som finns när man sitter här själv är speciell. Vissa dagar magiskt bra, andra dagar förhäxande tråkig. Idag är en bra dag.

Jag har dammsugit upp allt grus som dragits in och jag har städat mitt skrivbord. Nu är jag redo för en ny arbetsvecka.

skrivbord