in Jobb, Teknik

Timeline – ett alternativt jobbsök

När jag, för första gången på många år, skulle skriva ett CV så kunde jag inte låta bli att tänka på att jag skulle vilja kunna presentera viktiga händelser i mitt liv i ett annat format än rakt uppochned på ett papper. Jag ville kunna filtrera ut händelser av en viss typ och jag ville kunna göra det på ett lite roligare vis.

Så jag byggde en ny innehållstyp i WordPress och en sidmall för att presentera innehållet. Resultatet hittar ni på niklas.jakobsen.se/timeline.
Skärmavbild 2014-05-12 kl. 13.18.18

Nu har jag byggt en sida för att visa en timeline över mitt liv – vilka saker har varit av stor betydelse i yrkeslivet, i sportsammanhang, relaterat till musik eller i livet som helhet.

Utöver att visa dessa events ska man självklart kunna ladda ner mitt traditionella CV också, så det finns bakom den stora, gröna knappen.

Nästa steg, för jag kunde inte riktigt nöja mig här, var att registrera domänen gotajobfor.me – min tanke är att skapa en tjänst där man kan lägga upp sina egna timelines, CV:n och synliggöra sig för framtida arbetsgivare på ett annorlunda vis. Men den utvecklingen har jag inte kommit någonstans med. Än. Skulle du vilja vara med och bygga tjänsten – hör av dig!